Bayan doktordan iddialara cevap

Haber Giriş : 23 Aralık 2004 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mümessil sevgilisi için hastalara yanlış teşhisler koyarak ilaç yazdığı öne sürülen Dr. Ebru Kara, hakkındaki iddiaları yalanladı. Kara, "Sağlık ocağında birlikte çalıştığım doktor, yazdığı ilaçların eczacı olan eşinden alınması ve rahatlıkla ilaç yazabilmek için beni şikayet etti" dedi.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde görev yaptığı sırada ilaç firmasında çalışan mümessil sevgilisinin pazarladığı ilacın satılması için, hastalara yalan yanlış teşhisler koyduğu ve ilaçlar yazdığı öne sürülen Dr. Ebru Kara, hakkında çıkan haberler üzerine açıklamalarda bulundu. Kara, 2 yıl önce çalıştığı İskenderun 2 No'lu Sağlık Ocağı'ndaki Dr. Şükrü Turan ve Dr. Kemal Hünerli tarafından kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Kara, Dr. Şükrü Turan'ın yazdığı ilaçların, eczacı olan Sağlık Eczanesi sahibi eşi Bahar Turan'ın eczanesinden alınması ve rahat rahat ilaç yazabilmesi için kendisinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Hakkımdaki iddiaların asılsız olduğu sonradan ortaya çıktı. Bu olayların ardından Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne tayinim çıkarıldı. Sağlık Grup Başkanlığı, bir hastaya osteoartrit tanısı koyduğumu ve ilaç yazdığımı söylemiş ama ne kayıt defterinde ne de hastanın sağlık karnesinde böyle bir şey yok. Hatta söz konusu hasta o gün sağlık ocağına dahi gelmemiş. Diyabet teşhisi koyduğum da söylenmiş. Soruşturma yürüten müfettişin kaydında da bu var ama hepsi asılsız çıktı" diye konuştu.

Kendisini şikayet eden doktorlardan Şükrü Turan'ın, karne getirip reçete yazdığını iddia eden Kara, "Karne getirip ilaç yazıyorlar. Hastaları o eczaneye yönlendiriyorlar. Ama onlarla ilgili bir soruşturma açılmadı. Çünkü arkaları var" şeklinde konuştu.

Olayın 2 yıl önce adli mercilere intikal etmesine rağmen Hatay Valiliği, 20 Ekim 2004 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek Kaymakamlığı'na gönderdiği yazıda, Kara'nın yanındaki bir doktor ile birlikte 1 gün içerisinde baktığı 67 hastadan 12'sine en son fiyatı 43 milyon 980 bin lira olan ve daha sonra tehlikeli olduğu için piyasadan kaldırılan "celebrex" isimli ilacı yazdığı, 16 ve 44 yaşındaki kişilere osteoartrit, romatoid artrit tanıları koyduğu, ancak osteoartrit ve romatoid artrit tanılarının çalıştığı sağlık ocağı şartlarında konulamayacağı, konulan tanıların, sayıca yoğunluğunun ve bir günde yazılan "celebrex" isimli ilacın makul düzeyde olmadığının bilirkişi raporuyla anlaşıldığı iddia edildi. Hatay Valiliği ayrıca, Sağlık Grup Başkanlığı'nca yapılan ikazlara rağmen poliklinik defterine ilaç isimlerinin ve diğer kayıt bilgilerinin yazılmadığı, polikliniğe hemşire alınmadığı, "celebrex" isimli ilacın satış temsilciliğini yapan şahısla çok samimi ve hatta flört niteliğinde ilişkisi olduğu, zaman zaman eczanelerden getirilen sağlık karnelerine ilaç yazdığı, bu şekilde kasıtlı olarak çıkar sağlamak amacıyla hareket ettiği iddiasında bulunularak, Dr. Ebru Kara'nın savunmasının alınması istedi.

Siverek Kaymakamlığı'ndan 22 Ekim 2004 tarihinde gelen yazıda ise, Kara'nın görevinden istifa ettiği, ancak istifa dilekçesinde adres bulunmadığından savunma istem yazısının tebliğ edilemediği bildirildi.

Söz konusu yazıda, Dr. Ebru Kara'nın yanındaki bir doktor ile birlikte ilaç yazdığından bahsedilirken, bu doktorun isminin açıklanmaması dikkati çekti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber